Nyheter

Fortbildningskurs Regiondomare Södra Sverige

Värnamo blev helgens epicentrum för södra Sveriges regiondomare, då de samlades för en intensiv fortbildningskurs.

Efter en rivstart med ett löptest följt av en välbehövlig lunch och ett regelprov, fördjupade sig deltagarna i en mängd teoripass. Från diskussioner om fysteori till de senaste regelnyheterna och till och med en reflektion över domarnas arbetsmiljö, var dagarna fyllda med kunskap och engagemang. 

Ett stort fokus-område för domarna i år är tillämpningen av UEFA:s nya direktiv gällande hanteringen av olämpligt uppträdande, vilket inte bara syftar till att polera spelets image utan också att skydda domarnas integritet. 

Ett mycket bra jobbat till de sex JFDK-domarna på plats.

2024-03-18

kategori 1 inom UEFA! 

Efter en fullspäckad vecka med två futsal träningslandskamper i svergie och sedan även en avslutande match i VM-kvalets elite round har FIFA-domaren George Jansizian nåtts av nyheten att han numera är uppflyttad till Kategori 1 i UEFA:s ranking. 

Vi säger ett stort grattis till George och önskar han ett stort lycka till framöver! 

2023-12-20

ALLSVENSK DEBUT

ALLSVENSKAN

Återigen skriver Abdelmasih ”Abbe” Gergess in sig i historieböckerna, då han är en av få domare att göra debut i Allsvenskan under sin första ordinarie säsong i Superettan. Klockan 15:00 klev han in på Guldfågeln Arena när Kalmar FF ställdes mot Djurgårdens IF i Allsvenskans sista omgång. Ett kvitto på Abbes fantastiska prestationer i år. 

Abbes debut har även uppmärksammats av Jönköpings posten som har gjort en intervju med honom som ni kan läsa här. 

Ett stort grattis till dig Abbe – vi är otroligt stolta!

2023-11-15

Årsmöte 2023

ÅRSMÖTE

Vid gårdagens årsmöte, presiderat av Hedersordförande Sonny Carlsson, valdes Axel Håkansson återigen till Klubbens Ordförande. Även Filip Liljegren och Gabriel Butros behåller sina platser i styrelsen efter omval.

Samtidigt tackar vi av avgående styrelsemedlem Mattias Jakobsson för hans betydande insatser och önskar honom lycka till i sin nya roll som regioncoach i Futsal. Tack Jakobsson! 

Den nya tillskottet i styrelsen är Thomas Bergström, som återvänder efter ett uppehåll och intar rollen som sekreterare. Vidare valdes även Emran Kadrjia och Melad Ammanoel in som suppleanter och ämnar bistå styrelsen med rekryteringen av nya domare.

Under årsmötet delades även flertalet utmärkelser ut:

Årets domare tilldelades Gabriel Butros
Årets prestation tilldelades Conny Carlsson
Årets kompis tilldelades Thomas Bergström
Årets nybörjare tilldelades Jimmi Thörnebladh
Samtidigt erhöll John Toma JFDK:silvernål för en 10-årig domargärning.

Stort grattis till er!

Styrelsen vill tacka samtliga hedersledamöter och medlemmar som tog sig tid att delta på kvällens viktiga möte där vi tillsammans satte formerna för framtiden🌟

Ta väl hand om er där ute!

2023-11-10

 

Superettan Debut

🌟Superettan Debut🌟

Vi säger stort grattis till Jovan Krsmanovic som efter en strålande Steg 5 utbildning nu fått göra debut i superettan👏🏽

Jovan har nämligen precis blåst av matchen mellan Östersunds FK och Gefle IK, en jämn drabbning som slutade 2-2 efter en sen kvittering till bortalaget⚽️

Mycket välförtjänt @j.krsman, nu ser vi fram emot fler elitmatcher🤩

2023-09-16

Gothia Cup a-Final

🏆P15 A-FINAL🏆

Framgångarna i Gothia Cup fortsätter. Under turneringen har JFDK haft tre frivilliga domare på plats: Raned Werdina, Marios Gergess och Melad Ammanoel. Gänget fick efter dag fyra även sällskap av Emran Kadrija, efter ha avslutat sin steg 2 utbildning.
Tillsammans bildade kvartetten det utvalda domarteamet för P15 A-Finalen på SKF arena. Raned hade äran att leda teamet medan Marios och Emran assisterade längs linjerna, och Melad agerade som 4:e domare.

Vi gratulerar kvarteren som representerade JFDK på bästa sätt. Bra kämpat!

2023-07-23

Steg 2 Utbilding på Gothia Cup

STEG 2 GOTHIA CUP

Vi kan stolt presentera tre avancemang för JFDK.

Emran Kadrija & Looae Adam & Adnan Paulos har den senaste veckan befunnit sig på Gothia cup på Steg 2 utbildning. De har genom sina fina prestationer under veckan blivit grupp 1:or. Vilket betyder att de är klara för provmatcher i divison 5 herrar.

Stort grattis grabbar och bra kämpat. Nu önskar vi er ett stort lycka till med era provmatcher i höst.

På plats var även Thomas Bergström och Magnus Appelberg som kursinstruktörer.

📸 – @mvilsonfoto

2023-07-21

U21 EM

Nya framgångar och triumfer för Fredrik Klyver🤩
 
Tillsammans med sitt team, Mohammed Al-Hakim och Robin Wilde så befinner sig han i Rumänien. Team Al-Hakim har nämligen blivit uttagna till U21 EM🏆
 
De dömmer sin första matchen i turneringen redan ikväll, kl. 18:00, mellan 🇺🇦🇭🇷.
 
Vi skickar våra varmaste lyckoönskningar till teamet och gratulerar dem till deras framgångar👏🏽
 

2023-06-21

Uddevalladerbyt

I det glödheta Uddevalladerbyt mellan Ljungskile och Oddevold var slutsekunderna riktiga rysare! I den 3:e tilläggsminuten, när sekunderna sprudlade av dramatik, föddes en kvittering som kastade ljus över matchen. I tidningarnas rubriker väcktes frågan: två vinnare eller två förlorare?

Men glömda i strålkastarljuset var de sanna ”vinnarna” på planen, domartrion där Jovan Krsmanovic ledde med bravur. Vilket stärker tesen om att ”de bästa domarna är de man inte kommer ihåg efter matchen”.

Men helt obemärkta var domarteamet inte, då de fastande på flertalet bilder, både hoppandes och leendes😁

📸: 1-6 @bcroks
📸: 7-10 Håkan Fredriksson (Bohuslänningen)

2023-06-06

Final Svenska Cupen 2023

I fjol utkämpades finalen i svenska cupen mellan Hammarby IF och Malmö FF. Det blev en jämn match som till sist avgjordes genom en spännande straffsparkstävling, där Malmö FF triumferade⚽️
 
Med torsdagen nalkas årets stora final i svenska cupen, i kontrast till föregående år är det nu Mjällby AIF och BK Häcken som kommer att stå ansikte mot ansikte. En sak som dock förblir oförändrad är närvaron av Fredrik Klyver🤩
 
Nu på torsdag är nämligen Fredrik Klyver återigen uttagen att döma finalen i Svenska Cupen, denna gången tillsammans med Mohammed Al-Hakim och Robin Wilde. Till deras hjälp har de även med sig Oscar Johnson som 4:e domare👏🏽
 
Vi säger ett stort grattis och önskar hela teamet ett stort lycka till! Kör så det ryker🔥
 
2023-05-16

ÅRSMÖTE 2022

Under gårdagens årsmöte klubbade Hedersordförande Sonny Carlsson igenom en hel del förändringar i år igen.
Vi börjar med gratulera Axel Håkansson som har fått fortsatt förtroende som Klubbens Ordförande. Axel kommer därmed sitta kvar i styrelsen, lika så gör även Mattias Jakobsson, Filip Liljegren och Gabriel Butros👏🏽

Samtidigt avgår två styrelsemedlemmar, nämligen Fredrik Klyver och Andreas Johansson. Styrelsen tackar åt hela JFDK:s vägnar för erat gedigna arbete under åren inom styrelsen. Tack🙏🏽

De som klubben valde att välja in i styrelsen istället blev ingen mindre än Abbe Gergess och Marios Gergess. De kliver in i rollen som Utvecklingsansvarig respektive Klassificeringsansvarig 👏🏽 Lycka till!

Under årsmötet delades även flertalet utmärkelser ut.
Simon Butros, Alin Piscoran, Arian Banda och Toni Galic tilldelades alla JFDK:silvernål för en 10-årig domargärning! Grattis🥳

Priset för:
Årets domare tilldelades Abbe Gergess
Årets prestation tilldelades Emran Kadrija
Årets kompis tilldelades Melad Ammanoel
Årets nybörjare tilldelades Adnan Paulos
Stort grattis till er!🥳

Styrelsen vill tacka samtliga hedersledamöter och medlemmar som tog sig tid att delta på kvällens viktiga möte där vi tillsammans satte formerna för framtiden🌟

Ta väl hand om er där ute!

2022-12-13

JFDK UTMÄRKER SIG REJÄLT

Klassificeringen för säsongen 2023 är äntligen officiell och JFDK utmärker sig rejält!

Under säsongen 2022 har Abbe genomfört Steg 5AD utbildningen med bravur och därmed fått provmatcher i Superettan. Efter fina prestationer är han därmed ordinarie assisterande domare i Superettan säsongen 2023.

Jovan har under de senaste säsongerna utmärkt sig genom fina prestationer i division 1. Något som inte har gått obemärkt då han har blivit uttagen till Steg 5 säsongen 2023. Steg 5 är det sista steget i utbildningsstegen och ger behörighet att döma i Superettan och Allsvenskan.

Simon, Gabriel och Alin har genom sina fina prestationer i divison 4 genom åren gjort sig förtjänt av en Steg 3 plats säsongen 2023. Steg 3 ger behörighet att döma division 2 herrar samt elitmatcher som 4:e domare

Vi säger ett stort grattis till samtliga och önskar de ett stort lycka till säsongen 2023.

2022-12-06

DEBUT I ETTAN

I helgen som varit fick Toni Galic äntligen göra sin efterlängtade debut i Ettan! Med matchen Torns IF – Tvååkers nere i Skåne. Grattis!! 

Vi är oehört stolta över Tonis prestation och önskar han all lycka till framöver! 

Är du intresserad av resan fram till denna debut? Då ska du läsa vårt nya reportage med Toni, där han berättar om den tuffa konkurrensen till steg 4, men även om hans fram och motgångar som tillslut har lett han hit. 

Reportaget hittar ni HÄR. 

📸 – @goranlenz

2022-09-28

DEBUT I SUPPERETTAN

Efter en lyckad Steg 5AD utbildning gjorde Abdelmasih ”Abbe” Gergess sin efterlängtade debut i Superettan, i matchen mellan Trelleborgs FF och AFC Eskilstuna!

Teamet med Richard Sundell i spetsen hade utöver Abbe även rekordhållaren Anders Böwing med sig från JFDK🤩

JFDK duon fick sig dock oväntat sällskap av flera JFDK medlemmar som hade åkt ner för att supporta och dela ögonblicket med Gergess!

Vi är givetvis oerhört stolta över vårt stjärnskott 🌟

@abdelmasihgergess stort stort grattis, mycket välförtjänt! Nu ser vi fram emot en lång och framgångsrik karriär på elitnivå!

P.s Abbe du är endast 340 superettan matcher efter Böwing😉

📸 – @fotograf.bjorn.sandberg

2022-09-06

ÅRETS DOMARTALANG 2021

Vår alldeles egna Sara Rimfält är utsedd av Småland FF som årets Domartalang 2021👏🏽

I helgen fick hon ta emot sitt pris och ingen mindre än Marcus Vilson var på plats för att fånga prisutdelningen på bild🤩

Stort grattis Sara, du har gjort dig förtjänt av denna fina utmärkelse, vi är oerhört stolta över dig🥳

2022-08-17

Final-Feber på Gothia Cup

Utöver domarna vi har på Steg 2 utbildning i Gothia Cup har vi fler medlemmar som är där och dömer. Det är Naoir Toma, Wael Khoder, Andi Alshmo, Mohammad Ballar, Edi Odicho, Rabi Chukro, Abdulrahman ”Abbe” Alali och Kevin Samir⚽️

Efter några års uppehåll så levererar Gothia Cup återigen en fantastik fotbollsvecka🤩

JFDK är oerhört stolta över våra domare och deras insatser, och kan skryta med att flera av våra domare har blivit uttagna till att döma finaler🏆

Naoir har fått äran att döma en P15 A-final som 4:e domare!
Finalen spelas 14:45 på SKF Arena / Heden, mellan IFK Göteborg🇸🇪 och obesegrade AS Meudon🇫🇷

Kevin Samir har äran att döma en F14 B-final mellan Sandsbro AIK🇸🇪 och Lira BK🇸🇪 som spelas klockan 17:30 på Heden 3!

Edi och Abbe hade äran att gå assisterande i F14 A-Final i morse mellan Hossmo BK🇸🇪 – Språnga IS FK🇸🇪

Fantastiskt kämpat grabbar, vi önskar er alla stort lycka till på era finaler! Kör så det rycker🔥

2022-07-23

Steg 2-Utbildning På Gothia Cup

”För tolv domare i Småland får steg 2-utbildningen en häftig inramning. Den har genomförts under fem dagar på Gothia Cup.
– Vi på Smålands FF satsar stort på utbildningar under Gothia och ser det som ett riktigt bra koncept. Det kommer att bli fantastiska fotbollsdagar, säger domarkonsulenten Magnus Appelberg.

Tio killar och två tjejer är uttagna till dagarna som kommer att varvas med teori och dömande under cupen. Och med avklarad utbildning tar de klivet till division 5 för herrar och division 2 för damer.
– För oss blir det nionde året som vi håller utbildningen under Gothia och det är verkligen en grym upplevelse.”

Av dessa 12 domare är hela 3st från JFDK, nämligen Dennis Jalmarsson, Sara Rimfält och Gustav Glemdal. Alla tre klarade av utbildningen med bravur och är nu redo för provmatcher i division 5. 

Stor eloge till er, mycket bra kämpat👏🏽

I egenskap av instruktör har JFDK två representanter, Mattias Jakobsson samt Magnus Appelberg!🙌🏽

2022-07-22

Uppstart säsongen 2022 samt medlemsavgift

Hej 

Hoppas att allt är bra med er! 

Nu börjar äntligen säsongen dra igång på riktigt med matcher och serier som närmar sig snabbt framåt.

Redan nu har läget varit ganska så pressat för flera medlemmar med många uppdrag under kort period och ibland flera uppdrag under samma dag. Till er alla som ställer upp och får verksamheten att fungera vill vi rikta ett stort tack! Kollegialiteten är viktig för att vi ska få en så bra säsong som möjligt, så vi vill samtidigt skicka med en uppmaning om att fortsatt hålla ledighet uppdaterad och försöka planera i så god tid som möjligt för att underlätta för varandra. 

Som tidigare har kommunicerats ut så ska medlemsavgiften betalas in senast 1/4.
Avgiften är på 900:- respektive 600:- för LDO:er och faddrar.
Inbetalning görs till PG – 323892-0
Märk er inbetalning med namn.
För nya domare som önskar att skjuta på betalningen eller att dela upp betalningen efter bohov så tar ni kontakt med vår kassör Andreas Dufva Johansson via SMS – tel nr 0734-25 95 25

Löptest kommer att genomföras 5/4 för div 6/övriga på Råslätts IP (löparbana). Vi har tillgång till banan från 18.00 för uppvärmning och testet startar 18.30. Ansvarig för löptestet är Mattias Jakobsson. Kan du av någon anledning inte närvara på detta test så meddelar du det direkt till Mattias via SMS – tel nr 0708-86 94 70. 

Nästa träff är planerad 13/4 18:30 på kunskapsskolan.
Boka in det redan nu för att vi ska få så bra uppslutning som möjligt när vi äntligen träffas på plats igen! 

Som vanligt så finner ni all info gällande detta på vår hemsida.

Ta hand om er så länge så syns vi framöver!

Med vänliga hälsningar
Styrelsen, Jönköpings FDK

2022-03-23

Praktik matcher för årets nya domare

I samband med Smålands FF uttagningsläger för P07, har de nya domarna haft sina första praktik matcher. Denna gång med lite bättre förutsättningar när det gäller vädret. 

Under Lördagen hade vi studie av match. Med fokuset att observera hur de assisterande domarna agerade och rörde sig på linjen, samt domarens rörelsemönster och utgångspositioner.

Senare på lördagsförmiddagen var det deras tur att få döma sina första matcher, där de roterade mellan att vara HD och AD. De flesta summerade upplevelsen med ”Det var otroligt roligt, men det mycket svårare än va man trodde”.

Ett otroligt engagemang av samtliga och utvecklingen har varit fantastik.

Nästa helg ser vi fram emot deras fortbildning med Småland och några fler praktik matcher.

Vi vill även rikta ett stort tack till samtliga som tog sig tiden att komma och coacha de nya domarna.

2022-03-06

HD och AD praktik

Under fredagskvällen hade vi praktik för årets samt fjolårets nya domare på Rosenlunds IP.

Årets nya domare hade AD praktik. Där de fick lära sig flaggteknik, rörelsemönster samt en massa AD tips.

Fjolårets domare hade HD praktik. Där de fick fokusera på signalteknik, regelkunskap och rörelsemönster.

Ett stort tack till alla faddrar och instruktörer som tog sig tiden för att komma och hjälpa de nya domarna.

#detfinnsingetdåligtväderbaradåligakläder

2022-02-18

Abbe Till Steg 5AD

JFDK:s Abbe Gergess har efter en strålande säsong i division 1 blivit uttagen till att gå Steg 5AD kommande säsong.

Steg 5AD ger behörighet att döma i Superettan och Allsvenskan som assisterande domare.

Vi är oerhört stolta, och önskar vårt stjärnskott ett stort lycka till med kommande steg utbildning.

Grattis Abbe!!

2022-01-11